Klubbens historie

Pancake Circle Limited

Pancake Circle Limited (Lørenskog Frisbee Klubb) er Norges første frisbeeklubb, stiftet i 1979 av Robert Tjernstad, etter svensk forbilde. Klubben utøver lagspillet ultimate og den individuelle øvelsen frisbeegolf (discgolf). Den benytter Fjellhamarhallen til innendørstreninger og har ca 90 medlemmer (2015.)

Klubben tok initiativ til å starte Norges Frisbeeforbund i 1979.  Klubbens mest kjente utøveren er Carlos Rio (f. 1962), som har vunnet to VM-gull og to EM-gull i øvelsen discathon og omkring 50 NM-gull i forskjellige øvelser. Pancake har vært en foregangsklubb for å etablere sporten Frisbee i Norge, og har en lang rekke Norgesmesterskap i grenen Ultimate.

Etter oppstarten i 1979 samlet det seg en kameratgjeng som var aktive i lagspillet Ultimate, discgolf og en rekke andre individuelle grener.

Svenske klubber var forbildet, og turene over Kjølen for å delta i forskjellige turneringer ble mange, og etter en rekke sviende nederlag de første årene, og mange og harde treningsøkter flere ganger ukentlig, hevet klubben seg opp på nivå med svenskene, og oppnådde gode resultater internasjonalt.

I den hjemlige serien var Pancake totalt dominerende i mer enn 10 år, før andre klubber begynte å hevde seg. Pancakes mix ultimate lag har vunnet innendørs NM i 2014 og 2015.

Tidlig opprettet klubben også damelag, som etterhvert ble like dominerende som Pancake's herrer.

Klubben har i dag fire æresmedlemmer: Robert Tjernstad, Eirik Petersen (som skal ha en stor del av æren for at klubben og sporten vokste i Norge), Carlos Rio og Kate Brandal.

Pancake har grunnlagt tre discgolf baner: Furuset, Ekeberg og nå Lørenskog.

I 1990 arrangerte fire sentrale medlemmer i Pancake VM i Ultimate og Guts på Ekebergsletta i Oslo, med rundt 700 deltagere fra hele verden. Japan, Australia og USA var de som hadde reist lengst. Mesterskapet ble en stor suksess, og ble karaktisert som "Best games ever". Eirik Petersen var Tournament Director. De andre lederne var Ola Torp, Jan Eigil Rydningen og Robert Tjernstad.

Petersen, Torp og Tjernstad var også lenge involvert som trenere for herre- dame- og juniorlandslag.

Dagens leder for klubben er Kate Brandal, som har båret de stolte tradisjonene videre, og som i tillegg har vært en av landets mest dominerende spillere i lang tid.

Vi er svært stolte og glade for denne etableringen, som vi håper kan åpne sporten for mange flere unge spillere i årene som kommer.

Vi takker Lørenskog kommune for samarbeidet gjennom mer enn 35 år, og ser frem mot mange flere.

I og med åpningen av Frisbee/discgolf banen på Lørenskog, har sporten på mange måter kommet hjem og Pancake-sirkelen er sluttet.

                  

                  

Pancake Circle Limited (Lørenskog Frisbee Klubb) er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon Lokalhistoriewiki Lørenskog.  og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.

Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten Lokalhistoriewiki Lørenskog. 


Hvem skulle tro at paiformer skulle utvikle seg til en sport.

What We've Achieved

  • Donec condimentum enim sit amet felis dignissim laoreet adipiscing dignissim.
  • Vivamus egestas urna sed lorem sagittis, id lacinia erat porta cras.
  • Morbi eu elit in justo auctor dignissim. Sed ultrices eget neque tellus.
  • Sed fermentum eget velit at eleifend. Donec volutpat est a felis pulvinar.
  • Donec condimentum enim sit amet felis dignissim laoreet adipiscing porta. 
  • Vivamus egestas urna sed lorem sagittis, id lacinia erat porta cras.
  • Morbi eu elit in justo auctor dignissim. Sed ultrices eget neque tellus.
  • Sed fermentum eget velit at eleifend. Donec volutpat est a felis pulvinar.